2016. december 28., szerda

Velence szigetei - kitérők -

Ország: Olaszország
[Velence szigetei]


2016, október
"Három sziget, három arc."

Mielőtt végleg elvesznénk Velence sikátoraiban...
Amikor a buszon kinyitom a szemem, már tudom, hogy a kép, amely elém tárul az ablakon át, az Olaszország egy apró részlete. Hosszú út után végre megállunk kinyújtózkodni egy parkolóban, azzal elindulunk egy már messziről is jól látható, magas torony felé.


-  Első megálló  -
Bazilika, mely előtt a téren a Romolus és Remus híres szobra áll.
A bazilika belülről


-  Hajózzunk be Velence szigeteire   -

1. Burano


Az első sziget, amire megérkezünk Buránó. Ahogy közeledünk a part felé egyre inkább feltűnővé válik a házak rikítóra festett burkolata. Kiderül, hogy a sziget különlegessége színes házaiban rejlik. Két legenda is társul ezekhez a színpompás építményekhez. Az egyik az, hogy a halászok, akik este hazafelé tartottak, így könnyebben megtalálhatták a szigetet a feltűnő színek miatt. A másik, hogy a férfiak itókázás után felismerjék, melyik házban laknak. Ki a rózsaszínben, ki a sárgában és így tovább...

2. Torcello

 Torcello elméletileg egy "lakatlan sziget", ám gyakorlatilag működik ott egy-két étterem, így értelemszerűen azért még is van néhány lakosa. Csendes, nyugalmas, a turista is kevesebb, mint a többi szigeten. Ahogy végig haladunk a hosszabb úton befelé, hogy elérjük fő célpontunk, a Santa Maria Assunta katedrálist, közben találkozunk az ördög hídjával is - amiről sajnos nem készült kép.

Santa Maria Assunta katedrális
Szobrok a szigeten

3. Murano
A velencei üveggyártás központja, így rögtön egy üveg készítő mesternél tettünk látogatást. Megnéztük hogyan készülnek a Murano-i csodák, hogy milyen egy műhely és hogy miféle alkotások készülnek itt.
Az üvegeket több helyre is szállítják a világon

- Egy helyi templomban is látogatást tettünk -
ahol persze az üvegcsillár helyben készült.




Folytatás Velencében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése